Само чудо може да отдалечи Щутгарт от завръщане в Бундеслигата


Само чудо може да отдалечи Щутгарт от завръщане в Бундеслигата
Снимка: Getty Images/Guliver

726 0

Надеждите на Хамбургер за завръщане в Бундеслигата от следващия сезон срещнаха сериозна спънка, след като отборът загуби гостуването си на прекия си конкурент за промоция Хайденхайм с 0:1. Хамбургер заемаше третото място, даващо право на плейоф за промоция, преди днешния предпоследен кръг във Втора Бундеслига, но допусна късен обрат в Хайденхайм, който може да се окаже фатален в края на сезона.

По този начин Хайденхайм вече има 55 точки и измести своя опонент от третото място, докато Хамбургер се смъкна на четвърта позиция с точка по-малко. По този начин Хамбургер трябва да се надява Хайденхайм да не спечели гостуването си на лидера Арминия Билефелд в последния кръг, за да запази шансове да завърши сезона на трето място.

В същото време Щутгарт на практика се завърна в Бундеслигата, след като разби Нюрнберг с 6:0 като гост и увеличи актива си на 58 точки, три повече от Хайденхайм. "Швабите" имат и доста по-добра голова разлика от Хайденхайм (+11 гола), така че само чудо може да ги лиши от финиширане на втората позиция и директна промоция. Тежкото поражение остави грандът Нюрнберг под угрозата да изпадне от Втора Бундеслига при неприятно развитие на резултатите в последния кръг. Към момента тимът е точно над зоната на изпадащите с 36 точки, две повече от 16-ия Карлсруе, който е на позицията за плейоф за оцеляване.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички