Садио Мане бе избран за най-голямото разочарование в Бундеслигата от над 250 играчи


Садио Мане бе избран за най-голямото разочарование в Бундеслигата от над 250 играчи
Снимка: Getty Images

1161 0

Въпреки спечелената титла в Бундеслигата в последния ден, то в германия се смята, че първият сезон на Садио Мане в Байерн Мюнхен е бил голямо разочарование. Сега се оказа, че неговите колеги играчи също са съгласни.

Лошият период на Мане в Байерн

Садио Мане напусна Ливърпул след шест години, присъединявайки се към Байерн за 35 милиона паунда. По онова време някои го определиха като "най-лошия бизнес, виждан някога във футбола“ от гледна точка на Ливърпул след огромния му принос за успеха, постигнат от страната на Юрген Клоп.

Но докато има аргумент да се каже, че Ливърпул е изпуснал важен играч, то Мане не беше в най-добрата си форма в Бавария. Той завърши с 12 гола във всички състезания, когато Байерн се изправи срещу Борусия Дортмунд, за да спечели още една титла в драматичен последен ден.

И все пак Мане беше неизползван резерва срещу Кьолн след никак недобри няколко месеца. Той пропусна Световното първенство със Сенегал, след като получи контузия и след това беше санкциониран с огромна глоба и отстраняване от клуба си, след като се предполага, че е ударил съотборника си Лерой Сане. Твърди се, че сблъсъкът се е състоял в съблекалнята след първата загуба с 3:0 от Манчестър Сити на четвъртфиналите на Шампионска лига.

Най-голямото разочарование в Бундеслигата

Въпросът беше приключен в Байерн, но изглежда, че играчите в Бундеслигата са го използвали като фактор при гласуването си в края на сезона. Всяка година всичките 252 професионалисти казват мнението си за играча на сезона - както и кой полеви играч е най-голямото разочарование.

И според Kicker, Мане натрупа колосалните 41,7% от гласовете, за да спечели с абсолютно съкращение. 26,9% избраха категорично да откажат да гласуват или да изберат друг, докато колегите на Мане Джошуа Кимих, Сане и Леон Горецка също бяха в нежеланата челна петица заедно с Антъни Модест от Дортмунд.

Що се отнася до наградата за играч на сезона, звездата на Айнтрахт Франкфурт и Франция Коло Муани завърши на първо място с 24,2% от гласовете след впечатляваща кампания с 15 гола. От Байерн пък са решени да се разделят с Мане, но няма особено сериозни кандидати за подписа му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички