С финален щурм Борусия Дортмунд обърна Фрайбург и излезе на върха в Бундеслигата


С финален щурм Борусия Дортмунд обърна Фрайбург и излезе на върха в Бундеслигата
Снимка: Getty Images

2279 0

Немският гранд Борусия Дортмунд сътвори късен обрат, за да победи Фрайбург с 1:3 като гост в мач от втория кръг на новия сезон в Бундеслигата. "Жълто-черните" изоставаха в резултата 15 минути преди края, но с много силни финални минути стигнаха до така ценните три точки.

Фрайбруг, който започна сезона с победа с 4:0 над Аугсбург, стартира силно двубоя и срещу Борусия. В 35-ата минута Михаел Грегорич успя да изведе отбора от Шварцвалд напред в резултата, пращайки в екстаз домакинските привърженици.

През второто полувреме Борусия упражни натиск в търсене на изравнителен гол, но той така и не идваше. Постепенно обаче Фрайбруг се умори, а в 77-ата минута Дортмунд успя да изравни с гол на 18-годишния нападател Джейми Биное-Битънс, който се възползва от асистенция на Юсуфа Мукоко.

Самият Мукоко пък донесе пълния обрат за Борусия в 84-ата минута, когато оползотвори асистенция на Юлиан Брандт, за да вкара за 1:2. В 88-ата минута пък Мариус Волф подсигури победата на гостите с трето попадение. С успеха Борусия излезе еднолично на върха в Бундеслигата с пълен актив от 6 точки след два изиграни мача. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички