Официално! РБ Лайпциг привлече блян на Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед и Челси


Официално! РБ Лайпциг привлече блян на Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед и Челси
Снимка: Gulliver/GettyImages

2599 0

РБ Лайпциг официално обяви трансфера на перлата на РБ Залцбург Бенямин Шешко. 19-годишният словенски нападател е подписал договор до 2028 година. Контрактът ще влезе в сила от следващото лято. Така през настоящата кампания той ще продължи да играе за австрийския хегемон.

Според „Sky Sports“ сделката между двата клуба е на стойност 20 млн. паунда. Интерес към Шешко имаше от английските Манчестър Юнайтед, Челси и Нюкасъл, германския Борусия Дортмунд. Реал Мадрид също се беше наредил  на опашката за таланта.

Много съм щастлив, че ще мога да премина в РБ Лайпциг през 2023-та, както и че трансферът вече е потвърден. РБ Лайпциг е един от най-добрите клубове в Германия, а с всяка изминала година се утвърждава сред най-добрите и в Европа. Само за няколко години тук беше написана успешна история и искам да бъда част от нея в бъдеще. Клубната философия да се дава доверие на младите играчи и да се практикува атрактивен футбол  ми пасва перфектно“, коментира Шешко пред клубния сайт.

Градът, стадионът и цялата инфраструктура на РБ Лайпциг, както и многото ползотворни разговори с клуба, ме убедиха, че този трансфер е напълно правилното решение за мен. Сега съм фокусиран върху  новия  сезон със Залцбург“, обяви още нападателят

А ето кой звезден нападател ще акостира при германските „бикове“.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички