Роберт Левандовски ще се опита да подобри 49-годишен рекорд на Герд Мюлер


Роберт Левандовски ще се опита да подобри 49-годишен рекорд на Герд Мюлер
Снимка: Getty Images/Guliver

1545 0

Наставникът на Байерн Мюнхен Ханзи Флик заяви днес (7.05.), че Роберт Левандовски е съсредоточен върху подобряването на рекорда на Герд Мюлер за най-много голове в Бундеслигата в рамките на един сезон.

Байерн може да бъде обявен за шампион предсрочно в Германия, ако победи у дома си Борусия Мьонхенгладбах в събота (8.05.). През 1972 година Герд Мюлер отбелязва 40 гола в рамките на сезона, а сега Лева се е разписвал 36 пъти и се нуждае от 5 попадения в оставащите 3 кръга, за да подобри рекорда:

"Той е напълно концентриран и съсредоточен върху рекорда, но също така знае начина, по който играем", каза Ханзи Флик и добави:

"Когато играем добър футбол, той печели най-много, защото има огромни качества. Говорим за футболист от световна класа, той е много последователен. Остават му три мача и след това ще видим какво ще се случи".

Мнозина смятаха, че 49-годишният рекорд на Герд Мюлер е почти невъзможен за подобряване, но Левандовски се приближи до него още през миналата кампания, вкарвайки 34 гола в 31 мача от първенството.

75-годишната легенда на Байерн е в лошо здравословно състояние и страда от деменция, но наскоро Левандовски заяви пред списание "Sport Bild", че вярва, че "Герд Мюлер би искал и ще ме разбере, ако подобря рекорда му!"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички