Роберт Левандовски: Сега мога да поканя Лионел Меси и Кристиано Роналдо на масата си


Роберт Левандовски: Сега мога да поканя Лионел Меси и Кристиано Роналдо на масата си
Снимка: Gulliver/GettyImages

11701 0

Голмайсторът на баварците Роберт Левандовски даде любопитно интервю, в което говори за наградата Златна топка, за Меси и Роналдо, за трудностите в кариерата на един нападател и за бъдещия треньор на отбора Юлиан Нагелсман:

"От години съм сред най-добрите, може би съм най-добрият, бих искал да бъда такъв. "Златната топка" не беше моята цел. Спечелих наградата на ФИФА и тази за Най-добър футболист на УЕФА, което означава много за мен. Меси и Кристиано са на върха от толкова дълго време, но сега мога да ги поканя на масата си. Мисля, че мога да седя и да говоря с тях за футбола, нашата страст, защото спечелих всичко през миналия сезон", споделя голмайсторът пред "Sportsweek".

"Със сигурност бих могъл да изиграя повече мачове, а не 34. Вкарах няколко гола срещу клубове от Серия А в Шампионската лига. Може би не е толкова лесно, защото това е много тактическо първенство, но никога не съм мислил дали да играя там. Мнозина мислят, че съм робот, но аз съм човек. За нападателя е много важно да тренира всеки ден. От решаващо значение е да развиете мисленето си, за да взимате най-доброто решение за няколко секунди. Талантът е важен, но без упорита работа няма да ви помага дълго", допълни той.

"Докато Юрген Клоп е треньор, който се опитва да бъде като твой баща, мотивирайки те да дадеш най-доброто от себе си, то Анчелоти за мен е като чичо. Той винаги е отворен за диалог и е готов да ти помогне. Анчелоти знае какво е важно и какво може да направи разликата при един футболист", каза още Левандовски.

"Все още не съм разговарял с Нагелсман, не го познавам лично, но мисля, че е добър треньор. Изглежда като някой, който може да извади най-доброто от своите отбори. Онези, които тренира, винаги надхвърлят очакванията, така че трябва да е добър тактик", заяви Лева относно бъдещият треньор на Байерн Мюнхен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички