Шалке и Борусия (М) откриха битката за топ 3 в Германия


Шалке и Борусия (М) откриха битката за топ 3 в Германия

1009 0

Шалке 04 даде заявка за топ 3 през настоящия сезон, след като почна годината с минимално 1:0 над Хановер в мач от 18-ия кръг в Бундеслигата.

Под дъжда на "Фелтинс Арена" Шалке пресираше дълбоко своя съперник, но ночните удари се оказа проблем за играчите на Ди Матео. Все пак в 32' след разбъркване Фугс върна топката в наказателното поле, а Хьогер с топовен удар по тревата донесе гола за Шалке.

Второто полувреме беше за гостите, но те отправиха само един точен удар. Те не успяха да се възползват и от абсурдна глупост на Хунтелаар, който си изкара директен червен картон 5 минути преди края.

В друг интересен двубой Фрайбург успя да се отлепи от дъното и да постави там Борусия (Дортмунд), след като стигна до пълен обрат и 4:1 срещу Айтрахт (Франкфурт) у дома.

Майнц също започна годината уверено, след като стигна до разгромно 5:0 при домакинството си на Падерборн. Тодор Неделев отново не беше в групата на своя тим.

Голям шок изживя Хамбургер, който загуби с 0:2 у дома от Кьолн и се озова точно над чертата с отборите, борещи се да не изпаднат. Там попадна и Щутгарт след минимална загуба с 0:1 от Борусия (Мьонхенгладбах).

Именно Борусия се изкачи на трето място с актив от 30 точки, колкото има и Шалке. По-късно днес Байер Леверкузен приема Борусия Дортмунд и при победа ще изскочи пред двата си конкурента за тройката.

Лидер продължава да бъде Байерн, въпреки категоричната си загуба вчера с 4:1 от Волфсбург. "Вълците" са втори с 37 точки и 8 по-малко от лидера.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички