Президентът на Байерн Мюнхен отхвърли големи трансфери това лято


Президентът на Байерн Мюнхен отхвърли големи трансфери това лято
Снимка: Getty Images

1226 0

Президентът на Байерн Мюнхен Херберт Хайнер отхвърли възможността за големи летни трансфери в опит гигантът от Бундеслигата да се справи с финансовите последици от пандемията от коронавирус. „Ще вземем нови играчи, но няма да правим гръмки трансфери. Разполагаме с невероятно силен, млад състав, с огромен потенциал. В това отношение, не съм притеснен“, каза той в подкаст за германския всекидневник Билд.

Хайнер ясно заяви, че не вижда „нужда от допълнителни големи трансфери“. Байерн може да бъде коронясан за шампион на Бундеслигата за девета поредна година при домакинството на Борусия Мьонхенгладбах в събота, като Ханзи Флик е близо до седми трофей в последните 18 месеца. Старши треньорът на баварците поиска да бъде освободен от поста и ще бъде заменен от бившия наставник на РБ Лайпциг Юлиан Нагелсман. 33-годишният Нагелсман ще струва 25 млн. евро и иска да подсили състава след идването си на „Алианц Арена“.

Въпреки това, Хайнер подчерта, че клубът е пострадал финансово от липсата на фенове за домакинските срещи от март 2020-а насам. Президентът на Байерн също „иска да има най-добрия състав. Но реалността е, че това трябва и да се финансира“. „Не е тайна за никого, че коронавирусът удря сериозно и Байерн. Той засяга нашата бюджетна рамка. Допускаме, че ще имаме около 150 млн. евро по-малко приходи от март 2020-а насам“.

66-годишният Хайнер прогнозира, че трансферният пазар „няма да бъде лесен“ за баварския колос, който вече се сдоби с услугите на френския централен защитник Дайо Упамекано от РБ Лайпциг за 42.5 млн. евро от следващия сезон. В добавка, левият бек Омар Ричардс идва със свободен трансфер от втородивизионния английски клуб Рединг.

Предстои и чистка в състава, като Давид Алаба, Жером Боатенг и Хави Мартинес напускат с изтичащи договори. Боатенг и Мартинес, и двамата на по 32 години, не получиха нови предложения за контракти, докато Алаба отхвърли няколко такива и вероятно ще заиграе в Реал Мадрид от следващата кампания.

Под въпросителна са още няколко играчи на състава. Резервният вратар Александър Нюбел е свързван с Монако и Унион Берлин. Има слухове и за бъдещето на световния шампион с Франция Корентен Толисо, който не успя да се наложи в селекцията на Байерн след идването си от Лион през 2017.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички