Преследвачите поднесоха ранен подарък на Байерн


Преследвачите поднесоха ранен подарък на Байерн
Снимка: Getty Images/Guliver

1588 0

Волфсбург, Байер Леверкузен и Борусия (Мьонхенгладбах) направиха отличен подарък на Байерн Мюнхен преди Коледа и в днешните си мачове записаха равенства, които увеличиха разликата в челото на Първа Бундеслига.

В най-интересния мач от днешната програма "аспирините" не успяха да стигнат у дома до победа и завършиха 1:1 именно срещу Борусия, който изпитва сериозни проблеми в последните няколко месеца.

Калхоноглу откри още в 18' след точен пас на Кислинг, но в 40' Бруърс завърши отлична атака на Азар за 1:1. През втората част двата отбора бяха видимо уморени и не успяха да определят кой е по-достоен за победата.

Голямата изненада дойде от "Фолксваген Арена", където Волфсбург не успя да победи опашкаря Падерборн, като двата отбора завършиха при 1:1.

Рафа си отбеляза нелеп автогол в 14', давайки аванс на домакините, а в 30' Перишич изпусна дузпа, която можеше да реши мача. Меха изравни 6 минути след началото на втората част за 1:1, а до края "вълците" разочароваха с куп пропуски.

Така Волфсбург пропусна да направи разликата с преследвачите за второто място 9 точки, като отборът е с 30 пункта - на цели 9 зад Байерн.

В същото време с поделените точки Леверкузен и Борусия се изравниха на 3-ото място с актив от 24 точки - толкова има и Аугсбург.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички