Байерн разкова Аугсбург за пореден успех в Бундеслигата


Байерн разкова Аугсбург за пореден успех в Бундеслигата
Снимка: Getty Images / Guliver

1281 0

Байерн Мюнхен продължава да ниже победа след победа в Бундеслигата, след като днес баварците разбиха с 4:0 като гост един от най-добрите домакини в лигата – Аугсбург.

След нулево първо полувреме вторите 45 минути се превърнаха в рецитал на Ариен Робен, който вкара два красиви гола в 59’ и 71’ (съответно втория и четвъртия гол в двубоя). Бенатия откри в 58’, а и Левандовски се отчете с гол в 68’.

Домакините нямаха противодействие на своя славен гост, а Аугсбург имаше само едно положение в срещата, при което Нойер се намеси безпроблемно, запазвайки вратата си суха в 5-и пореден двубой или вече над 450 минути в шампионата.

Байерн пък е с 12 победи, 3 равенства и нито една загуба, като е единственият непобеден отбор в големите 5 първенства в Европа. Тимът на Пеп Гуардиола е с 39 точки – 10 повече от втория Волфсбург, който обаче е и с мач по-малко.

Аугсбург остава в тройката благодарение на изненадващата загуба на Шалке у дома от Кьолн с 1:2. Доскорошният фаворит за изпадане е с 24 точки – 1 пред Шалке, Борусия (М), Хофенхайм и Байер Леверкузен.

Баварците почнаха вихрено, а в 8’ Ариен Робен направи типичен пробив и нахлу към наказателното поле. Той стреля хубаво, но топката прелетя на сантиметри от дясната греда. Последваха още добри атаки на гостите, които обаче не донесоха желания резултат.

В 27’ дойде и единственият опасен шанс за домакините, след като получи отлично подаване в наказателното поле и стреля. Ударът му обаче беше лек и Нойер успя да се намеси, избивайки топката. Минута по-късно Левандовски пропусна да открие за гостите.

В края на полувремето Робен направи нови два пропуска, с които до почивката зрителите на стадиона не видяха попадения – 0:0. Веднага след началото на втората част Рибери и Робен комбинираха отлично, а френският плеймейкър намери Левандовски. Полякът обаче стреля над вратата.

Вихрушката пред вратата на Аугсбург обаче се увеличаваше с всяка изминала минута и при пряк свободен удар в 58’. Рибери центрира отлично и Бенатия с глава успя да реализира за 1:0. Само две минути по-късно Ариен Робен удвои, след като след пробив в типичен стил завърши в с удар в левия ъгъл – 2:0 за шампионите.

Последва нов натиск на баварците, които съвсем се разиграха, а в 68’ Левандовски най-накрая се разписа, след като с прекрасен удар от 22 метра успя да направи 3:0. 3 минути по-късно отново Ариен Робен направи за смях защитата на Аугсбург и вкара безпроблемно с хубав удар във вратата на Манингер – 4:0 за гостите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички