Порто разкости Байерн и взе ценен аванс преди реванша в Мюнхен


Порто разкости Байерн и взе ценен аванс преди реванша в Мюнхен
Снимка: Gulliver/Getty Images

2743 0

Порто поднесе голямата изненада в Шампионска лига, след като разби с 3:1 претендент №1 за трофея Байерн Мюнхен в паметна вечер на стадион "Додрагао".

Още до 10' домакините удариха звучен шамар на високомерния си гост, след като две грешки в отбраната доведоха до гол от дузпа в 3' на Куарешма, и гол отново на крилото само 7 минути по-късно.

Интригата в мача беше върната от Алкантара, който в 28' реализира, но в 64' Мартинес наказа поредната грешка в дефанса на Байерн и подпечата гръмката победа на своя тим - 3:1 за Порто.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Началото беше повече от кошмарно за Байерн. Още във 2' Мартинес отне топката от Алонсо пред наказателното поле, като останаха съмнение за нарушение. Такова не беше свирено, а Нойер извърши нарушение в пеналта - дузпа за Порто. Куарешма запази самообладание и прати вратаря в други ъгъл за 1:0 в полза на "драконите".

В 10' положението на ФК Холивуд стана още по-тежко. При разиграване на защитата на гостите топката стигна до Данте, който направи феноменална глупост. Той предостави топката на Куарешма, който напредна сам срещу Нойер и реализира безпроблемно за 2:0.

Постепенно "черната машина" започна да затяга обръча около наказателното поле на Порто. Момчетата на Гуардиола бяха абсолютни господари на терена след 20', а в 28' това даде резултат. След продължително разиграване Боатенг беше изведен по дясното крило и центрира остро в наказателното поле. Там двама защитници се разминаха с топката, а оставеният непокрит Тиаго успя да засече за 2:1.

Разликата можеше да бъде възстановена скоро след това, след като Куарешма беше изведен по лявото крило. Той пробва удар от малък ъгъл, който сериозно изненада Нойер. Той успя да отбие топката в горната греда, а след това и да я улови, показвайки леки колебания.

Минута преди края на първата част Касемиро не успя да се възползва от центриране в наказателното поле на гостите след пряксвободен удар. Кълбото попадна на главата на халфа, но той не успя да го насочи в очертанията на вратата.

Втората част започна доста експлозивно. Порто непрестанно опитваше атаки по двата фланга, но след центриранията, защитата на гостите се представяше на ниво и изчистваше кълбото далеч от вратата на Нойер.

В 51-вата минута Брахими проби идеално от ляво, след хубав пас на Оливер Торес, но при центрирането на Брагими топката срещна тялото на Боатенг и излезе в корнер, но след него не последва нищо интересно.

Все пак вратарят на баварците успя да покаже защо е един от най-добрите вратари. Куарешма проби от дясно и центрира остро към Касемиро, но изстрелът на халфа бе париран брилянтно от немския страж.

В 65-тата минута Порто отново пое диригентската палка. Топката бе изпратена в половината на немския шампион. Там Боатенг овисна и кълбото го прескочи. На правилното място в правилния момент бе Джаксън Мартинес, който си спря брилянтно топката, след което напредна и спокойно даде отново преднина от два гола на съотборниците си

До 80-тата минута играта бе спокойна, като двата тима допускаха доста грешки в средата на терена, а и футболистите накъсаха играта с нарушения, които целята предотвратяването на опасни атаки.

До края на срещата баварците опитаха последен щурм в търсене на второ попадение, но централната двойка защитници в синьо-бяло Бруно Мартинс Инди и Майкон се справяха със всеки опит за атака и предотвратиха евентуално ново попадение във вратата на Фабиано

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Домакините излизат в офанзивна схема, въпреки че се изправят срещу един от най-добрите отбор в Европа. Куарешма, Мартинес и Брахими водят нападението на "драконите", докато играта на тима ще градят Каземиро, Ерера и Торес.

По-интересен е съставът на Байерн, като Пeп Гуардиола има доста проблеми преди началото на срещата и трябва да се лиши от услугите на Робен и Рибери. Алкантара е получил стартов номер в средата на терена, докато рядко получаващият шансове Данте заема мястото на друг титуляр - Мехди Бенатия, който също няма да вземе участие в мача.

ПОРТО - БАЙЕРН 3:1 (3' Куарешма д., 10', Мартинес 64'; Тиаго 28')

Порто: Фабиано; Данило, Майкон, Мартинс Инди, Сандро; Ерера, Каземиро, Торес; Куарешма, Мартинес, Брахими

Байерн: Нойер; Рафиня, Боатенг, Данте, Бернат; Лаам, Алонсо, Тиаго; Мюлер, Левандовски, Гьотце

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички