От Байерн са се опитали да вземат играч на Аякс през януари месец


От Байерн са се опитали да вземат играч на Аякс през януари месец
Снимка: Getty Images/Guliver

2231 0

Байерн Мюнхен е направил опит да вземе още един млад бек в редиците си през миналия месец. Според „Де Телеграаф“ баварският клуб е имал желание да привлече Сержиньо Дест през януарския трансферен прозорец.

Шампионът на Германия е предложил 20 милиона евро за 19-годишния защитник. Аякс обаче не са били готови да се разделят с играча за толкова ниска сума. Холандския първенец оценява Дест на поне 30 милиона евро, като „Де Телеграаф“ съобщава, че двата клуба все още могат да се разберат за трансфер на стойност около 26 милиона евро през лятото. Сержиньо Дест изкара миналия сезон с резервния отбор на Аякс, но през настоящата кампания се превърна в титуляр за първия отбор, като записа 16 участия в Ередивизи и още 8 срещи в Шампионската лига.

Ако от Байерн решат да привлекат американския футболист, той ще стане вторият млад играч от Северна Америка, който немския шампион взима в редиците си през последните години. Другият такъв е Алфонсо Дейвис, който се присъедини към клуба през януари 2019-та. А ето какво казаха от баварския клуб за звездата на Ювентус Кристиано Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички