Още един голям победител от трансфера на Усман Дембеле


Още един голям победител от трансфера на Усман Дембеле
Снимка: Getty Images/Guliver

2046 0

Френският национал Усман Дембеле сполучи в опита си да премине на "Камп Ноу". След като сътвори куп глупости, за да отврати настоящия си клуб, "жълто-черните" все пак приеха предложението на Барселона и се очаква днес да бъде завършено преминаването му в испанския гранд.

Германският клуб ще получи общо 150 милиона евро, като 105 от тях ще бъдат изплатени в рамките на една година, докато останалите 45 са заложени като бонуси, определени за представянето на 20-годишното крило.

Не всички пари обаче ще отидат в касата на клуба от Дортмунд. Според информации в Германия, Рен се е договорил за 25% процента от сумата при бъдещ трансфер. Според "Marca", този процент е 10%, но при всички положения Борусия дължи сериозна сума на Рен, която варира от 15 до 45 милиона евро, но засега не е разкрит точният процент в контракта между Рен и Борусия.

Френският клуб обаче има гарантирани още 10 милиона евро, тъй като това е родният клуб на Дембеле. Разпоредбите на ФИФА гласят, че родният отбор на всеки футболист получава процент (около 5%) от всяка продажба на играча.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички