Официално: Алехандро Грималдо от Бенфика ще продължи кариерата си в Байер Леверкузен


Официално: Алехандро Грималдо от Бенфика ще продължи кариерата си в Байер Леверкузен
Снимка: Getty Images

845 0

Ръководството на Байер Леверкузен официално се похвали, че е постигнало договорка с 27-годишния ляв краен бранител на Бенфика - Алехандро Грималдо!

Испанецът ще акостира в немската Бундеслига като 'свободен агент', тъй като контрактът му с португалския гранд изтича през идното лято и няма да бъде подновен. От информацията става ясно, че левият бек се е обвързал с "аспирините" до лятото на 2027 година.

Грималдо, който е юноша на Валенсия и Барселона, прекара 6 години и половина в Бенфика и за този период от време се отчете с 26 гола и 65 асистенции в общо 301 мача във всички турнири.

"Той е много бърз и техничен краен бранител, който е тактически проницателен. Способен е да вкарва голове и притежава много опит и класа. Щастливи сме, че успяхме да го убедим в нашата концепция за следващите години", заяви по повод сделката директорът на Байер Симон Ролфс.

"Прекарах почти 7 години в топ европейски клуб. Сега съм развълнуван да покажа от какво съм направен в Бундеслигата. Лично за мен, това е едно от най-добрите първенства в Европа и със сигурност е уникално от гледна точка на атмосферата по стадионите. Фактът, че клуб като Байер Леверкузен положи усилия, за да ме привлече, ме прави много горд. Сигурен съм, че ни предстоят фантастични моменти заедно", каза самият Алехандро Грималдо, който ще се присъедини към новите си съотборници от 1 юли!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Оливер Кан коментира слуховете за раздяла между Томас Мюлер и Байерн Мюнхен!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички