Обявиха къде ще играе Джейдън Санчо през следващия сезон


Обявиха къде ще играе Джейдън Санчо през следващия сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

1473 0

Джейдън Санчо остава в Дортмунд и през следващия сезон. Това заяви спортният директор на "жълто-черните" Михаел Цорк по повод спекулациите относно бъдещето на талантливия футболист, свързващи го с редица водещи европейски клубове.

18-годишният атакуващ полузащитник е с ключова роля за представянето на Борусия през настоящата кампания, което изведе отбора до първата позиция в германската Бундеслига. Той изигра 34 мача във всички турнири и отбеляза 9 гола, като това му донесе повиквателна за националния отбор на Англия и дебют за представителния тим под ръководството на Гарет Саутгейт през октомври миналата година.

Слуховете относно бъдещето му извън "Сигнал Идуна Парк“ се засилват с всеки изминал ден, като някои от тях го свързват с трансфер в Манчестър Юнайтед и ПСЖ за сумата от около 100 млн. паунда, но Цорк е категоричен, че Санчо остава в Дортмунд и през следващия сезон.

"Джейдън ще играе за Борусия Дортмунд и през следващия сезон и определено е в нашите планове, сподели спортният директор за Sport Bild. - Далеч съм от това да слагам трансферна цена на Джейдън, но съм на мнение, че той трудно ще бъде закупен дори от най-големите клубове в Европа сега", добави той.

Санчо напусна Манчестър Сити, за да се присъедини към Дортмунд през август 2017, като направи дебюта си при равенството като гост на Айнтрахт Франкфурт през октомври същата година. Той има три мача за националния отбор на Англия и се очаква да попадне в състава на Саутгейт за квалификационните срещи за Евро 2020 срещу Чехия и Черна гора по-късно през месеца. Ето къде обяви, че иска да играе самият британец. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички