Обамеянг изравни рекорд на Мартин Петров в Бундеслигата


Обамеянг изравни рекорд на Мартин Петров в Бундеслигата
Снимка: Guliver/GettyImages

1937 0

Звездата на Борусия (Дортмунд) Пиер-Емерик Обамеянг влезе в историята на Бундеслигата, след като вкара четири гола за победата с 5:2 над Хамбургер. Така той постави името си в изключително елитна компания, в която фигурира и Мартин Петров, който също с 4-те си гола блесна при успеха на Волфсбург над Майнц на 30 октомври 2004 година.

Обамеянг е 48-ият играч от елита на Германия с четири попадения в един двубой и първият на Борусия (Д) през този век. За последно това направи настоящият спортен директор на "жълто-черните" Михаел Цорк на 3 май 1988 година при 4:2 над Байерн Юргорден.

Най-много голове в един мач има Герд Мюлер - цели 6 - за успеха със 7:2 на Кьолн над Вердер на 17 август 1977 година. Бомбардировача също така цели четири пъти е вкарвал по 5 гола в мачове с екипа на Байерн между 72-ра и 76-та година.

16 души са вкарвали 5 гола в един мач, като за последно това стори Роберт Левандовски, който постави изумителен рекорд, защото реализира всичките попадения в рамките на 8 минути и 59 секунди при успеха с 5:1 над Волфсбург на 22 септември 2015 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички