Обамеянг се завърна с 4 гола при разгром на Борусия (Д)


Обамеянг се завърна с 4 гола при разгром на Борусия (Д)
Снимка: Guliver/GettyImages

1003 0

 

Спекулациите около бъдещето на Пиер-Емерик Обамеянг ще стихнат за известно време, както и отзвука от скандалното му изваждане от състава за мача със Спортинг в Шампионска лига ще отшуми.

Габонският ас на Борусия (Дортмунд) се завърна с гръм и трясък сред титулярите на тима, след като вкара цели 4 гола за разгромната победа с 5:2 в гостуването на Хамбургер в среща от 10 кръг на Бундеслигата.

Цял месец октомври или общо 4 мача Дортмунд беше без победа в първенството - 1 загуба и 3 равенства, но сега Обамеянг вдъхнови "жълто-черните" да се върнат на правилния път.

Той наниза хеттрик още през първото полувреме, и то само до 27-ата минута, разписвайки се в 4-ата, 23-ата и 27-ата. В 48-ата бе ред за неговия гол номер 4, преди Мюлер да отбележи за 1:4.

Обамеянг асистира за петия гол, дето на Осман Дембеле в 76-ата минута, а Мюлер в 81-ата фиксира крайното 2:5. Невероятният мач днес изстреля габонеца на върха при голмайсторите в Германия с общо 11 попадения, колкото има и Антони Модест от Кьолн.

Дортмунд е пети с 18 точки, като съкрати изоставането си от лидера Байерн на 6, защото изненадващо баварците направиха 1:1 с летящия Хофенхайм, който все още е непобеден и е трети с 20 точки.

Демирбей откри за Хофе в 16-ата, но в 34-ата Зубер си отбеляза автогол и даде равенството на Байерн.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички