Новият сезон в Бундеслигата стартира на 18 септември


Новият сезон в Бундеслигата стартира на 18 септември
Снимка: Getty Images/Guliver

1411 0

Германската лига потвърди в петък, че сезон 2020/21 в Бундеслигата ще започне на 18 септември, като традиционната зимна пауза през януари ще бъде сведена до две седмици след някои промени, предизвикани от пандемията от коронавирус.

Първоначално насрочен за старт на 21 август, новата кампания във висшия ешелон на Германия ще стартира четири седмици по-късно и трябва да приключи на 22 май, три седмици преди началото на Евро 2020. Финалът за Купата на страната, който по традиция слага край на сезона в Германия, е планиран за 13 май, четвъртък, на „Олимпийския стадион“ в Берлин, седмица преди края на сезона.

Зимната пауза в Бундеслигата също беше на половина съкратена – от четири седмици миналия сезон до едва две, като последният кръг от мачове за 2020 ще се изиграят в уикенда на 19-20 декември, а рестартът на 2-3 януари. Германските фенове ще могат да гледат футбол до Коледа, като втория кръг от двубои за Купата на страната ще се проведе в средата на седмицата на 22-23 декември. А коя е първата провинция в Германия, която обяви, че ще има фенове по трибуните - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички