Новият директор на Байерн Мюнхен не отписа титлата, коментира темите с Шаби Алонсо и Алфонсо Дейвис


Новият директор на Байерн Мюнхен не отписа титлата, коментира темите с Шаби Алонсо и Алфонсо Дейвис
Снимка: Getty Images

890 0

Новият спортен директор на Байерн Мюнхен - Макс Еберл, който ще застъпи официално на поста от 1-ви март, даде обширна пресконференция в днешния 27-и февруари, по време на която засегна редица интересни теми.

*50-годишният Еберл е юноша на баварците (има само 1 мач за първия отбор) и остава при тях до 1994-та. Има опит като директор по футболните операции в Борусия Мьонхенгладбах, а за последно е бил част от ръководството на РБ Лайпциг.

Първите думи на Еберл

"За мен е страхотна радост да се върна в този клуб след 30 години. Целта през следващите три месеца е да вземем максимума от сезона. Необичайно е да сме в ролята на догонващи (б.р. - Байер Леверкузен) и да изоставаме на 8 точки от първото място. Загубихме и първия 1/8-финален мач в Шампионска лига (б.р. - от Лацио, 0:1), но не е невъзможно да се обърнат нещата", изрази увереност Еберл и допълни:

Макс Еберл

"Предизвикателството е много голямо и ще бъде трудно, но не искам да отписвам сезона все още. Има достатъчно точки, които ще се разиграят. Важното е да не ги подаряваме с лека ръка на съперниците ни".

Бъдещият треньор на Байерн

Както е известно, Томас Тухел ще напусне поста си след края на настоящата кампания.

"В момента има много спекулации за това кой ще бъде треньор на отбора за следващия сезон. Но ние трябва първо да направим анализ, да помислим спокойно и чак тогава да изберем точния човек", обясни новият директор на немския гранд.

Еберл за Шаби Алонсо

"Исках го още в Борусия Мьонхенгладбах преди 3 години. Тогава той ми каза: "Съжалявам, но не, благодаря. Все още ми е рано. Нуждая се от повече опит". В момента се представя впечатляващо, но... не мога да коментирам сегашната ситуация", поясни Макс Еберл.

Шаби Алонсо

Еберл за Алфонсо Дейвис

В последните дни се появиха информации, че защитникът, който има договор до лятото на 2025-а, иска да отиде в Реал Мадрид и дори вече е постигнал договорка с "белия балет".

"Няма клуб, който иска да губи играчи за без пари, това е сигурно. Проведохме разговори с агента му и ще се опитаме да ги продължим. Ще видим как ще се развие ситуацията", каза по темата Еберл.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Байерн Мюнхен разпродава куп звезди, от което ще се възползват Ливърпул и Манчестър Юнайтед!?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички