Байерн Мюнхен разпродава куп звезди, от което ще се възползват Ливърпул и Манчестър Юнайтед


Байерн Мюнхен разпродава куп звезди, от което ще се възползват Ливърпул и Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

11916 0

Байерн Мюнхен обмисля продажбата на петима играчи на стойност около 240 милиона паунда. А това може да се окаже голяма възможност за два английски клуба - Манчестър Юнайтед и Ливърпул, които искат да подсилят съставите си.

Германският гранд в момента се бори в преследването на 11-та поредна титла в Бундеслигатa, но това ще бъде доста трудна задача. Баварците се намират зад лидера Байер Леверкузен след 22 мача, въпреки че Хари Кейн е лидер в лигата от 25 гола.

А Байерн обяви по-рано тази седмица, че старши треньорът Томас Тухел ще напусне поста си след края на сезона. Смята се, че мениджърът на Леверкузен Шаби Алонсо е предпочитаният кандидат да поеме поста, на фона на интереса на Ливърпул да замени напускащия Юрген Клоп. Така че се очертава сериозна битка за наставника.

Още: Световен шампион с Франция посочи кой е "перфектният" отбор за Зинедин Зидан

Байерн Мюнхен готви изненадващи раздели

Байерн Мюнхен се готви да прави революция в състава

Който и да поеме Байерн, може да има значително променен отбор, с който да работи. Това твърди германския футболен репортер Арчи Райнд-Тут пред BBC.

"Байерн Мюнхен сериозно обмисля да се отърве от Джошуа Кимих, Леон Горецка, Лерой Сане, Серж Гнабри и Алфонсо Дейвис. Те искат да предизвикат катаклизъм", сподели той.

Още: Изненадващо име, пожънало успех във Висшата лига, заменя Тухел в Байерн Мюнхен?

По-специално продажбата на Дейвис  - играч, който все още е само на 23 години и е ключов играч на Байерн като ляв бек - ще бъде изненада, докато 29-годишният Кимих остава важен играч за баварците. Германският полузащитник може лесно да продължи напред на фона на отчетения интерес от страна на Манчестър Сити, докато без съмнение ще има множество клубове, чакащи на опашка, за да подпишат с Дейвис.

Горецка също беше редовен титуляр през този сезон, докато Гнабри прекара по-голямата част от кампанията контузен. Бившата звезда на Арсенал отбеляза поне 10 гола в Бундеслигата през всеки от петте си пълни сезона в Байерн, като има и ценен принос в Шампионска лига.

Сане също би бил изненадващо напускане, тъй като въпреки някои непостоянни резултати напоследък, той вкара осем гола и асистира за още 11 само в 22 мача за Байерн в лигата през този сезон. Според "CIES Football Observatory", всичките петима играчи струват общо около 240 милиона паунда.

Манчестър Юнайтед и Ливърпул в очакване

Още: "Ще видим" - отново попитаха Шаби Алонсо за бъдещето, а той отрони няколко изречения

Манчестър Юнайтед се нуждае по-специално от ляв бек, Дейвис може да бъде идеален вариант на фона на вечено контузения Люк Шоу, както и на Тирел Маласия.

Кимих може да бъде идеален заместител на Каземиро в халфовата линия, особено ако клубът иска да получи повече контрол върху притежанието на топката. Сане и Гнабри редовно са свързвани с Ливърпул и биха могли да дадат на "червените" свеж тласък в атакуващите зони.А се появи информация, че Шаби Алонсо е избрал кой да поведе измежду бившите си отбори Ливърпул и Байерн.

Още: В Байерн не се получи, но Тухел мечтае: Хареса си отбори от Англия за следващо предизвикателство

Провалът на Тухел в Байерн Мюнхен: Проблеми със застаряващ състав и ярък проблясък от съперник

Директор в Байер Леверкузен разплака почитателите на Ливърпул и Байерн Мюнхен

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички