Нова загуба и Борусия остава на дъното


Нова загуба и Борусия остава на дъното
Снимка: Getty images/Gulliver

1540 0

Борусия Дортмунд остана на дъното в Бундеслигата, след като подна у дома от Аугсбург с 0:1 в мач от 19 кръг на Бундеслигата.

Единственото попадение вкара Бобадила в 50-ата минута.

Това бе пети пореден мач за Борусия без победа, а Аугсбург продължава да е единственият отбор, който още не е записал равенство. Тимът записа и първа победа над дортмундци в Бундеслигата, въпреки че половин час игра с човек по-малко след червен картон на Янкер.

Мачът започна с минута мълчание в памет на починалия днес легендарен треньор Удо Латек. За последно той е бил селекционер през 2000 г., когато успява да спаси именно Борусия от изпадане.

Аугсбург бе по-ориентираният отбор на терена. Те разчитаха на скоростни атаки по фланговете, което притесняваше бавните защитници на „жълто-черните”.

Гостите съумяха да проверят рефлекса на Вайденфелер още във втората минута, след остро центриране по левия фланг и опит за удар с глава по посока на вратата.

След 10-ата минута Борусия се окопити, изравни играта и започна да пресира съперника.

Двата тима разменяха опасни положения пред вратите, но малшанс в завършващата фаза и не до там прецизните изстрели не доведоха до откриване на резултата.

В 26-ата минута топката все пак попадна в мрежата на Аугсбург, след отлично откъсване на Чиро Имобиле и изстрел по диагонала. Аубумеянг, която я засече точно преди голлинията, бе в засада и голът не бе признат.

5 минути след подновяването на играта Бобадила откри резултата за Аугсбург. Алтънтоп направи рейд между двама защитници на домакините и навлезе в наказателното. Шмелцер изби в краката на Бобадила, който бе безкомпромисен – 0:1.

В 62-ата минута обаче, Янкер остави гостите с играч по-малко, сед като спря непозволено голова атака на Борусия.

Това окрили Борусия, които се хвърлиха да изравнят резултата, но атаките им се разбиваха в защитата на гостите и не достигаха до чисти положения.

Най-чистото положение дойде в 88 – ата минута, когато Кагава, след разбъркване, не успя да намери топката в малкото наказателно поле на гостите и топката бе избита.

В добавеното време Имобиле изтърва най-чистата ситуация за Дортмунд. Той засече с глава центриране от границата на малкото наказателно поле, но би в ръцете на  вратаря Манингер.

С тази победа Аугсбург се изкачи на 4-то място с 33 точки, колкото има и Борусия Мьонхенгладбах.

Борусия търка последното място с 16 точки.

В останалите мачове от кръга:

Херта – Байер 0:1

Хофенхайм - Вердер 1:2

Кьолн - Щутгарт 0:0

Падерборн - Хамбургер 0:3

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички