Нереално: Специалитетът на Байер Леверкузен и Шаби - нов късен обрат вече ги прави недостижими на върха (ВИДЕО)


Нереално: Специалитетът на Байер Леверкузен и Шаби - нов късен обрат вече ги прави недостижими на върха (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

808 0

Байер Леверкузен успя да запази отличната си серия без загуба от началото на сезона. Отборът на Шаби Алонсо губеше до 88' от Хофенхайм, но за пореден път успя да обърне резултата в последните минути от срещата.

Победата за лидерите в Бундеслигата идва ден, след като наставникът им информира, че остава в клуба и сложи край на всички спекулации, които го пращаха в Ливърпул и Байерн Мюнхен. Байер вече има 73 точки на върха с 13 пред втория Байерн Мюнхен, който по-късно днес играе с Борусия Дортмунд.

В 22' Леверкузен имаше претенции за дузпа, но съдията не ги уважи. 11 минути след това гостите откриха резултата. Воут Вегхорст освободи Максимилиан Байер, който отклони отблизо топката в мрежата, оставяйки вратаря без шанс да се намеси.

Отборът на Шаби натискаше през втората част, но попаденията дойдоха чак в края на двубоя, нещо познато за този сезон. В 88' Роберт Андрих отбеляза с удар от вътрешността на наказателното поле, след като стигна до подаване с глава от страна на Джонатан Тах. Малко след това - в добавеното време, Патрик Шик стреля към вратат от много близо, след като стигна до подаване от Нейтън Тела.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички