Официално: Шаби Алонсо каза СТОП на спекулациите и обяви бъдещето си


Официално: Шаби Алонсо каза СТОП на спекулациите и обяви бъдещето си
Снимка: Getty Images

1659 0

Старши треньорът на Байер Леверкузен - Шаби Алонсо, сложи край на всички спекулации и сам обяви бъдещето си в днешния петък, 29-и март.

Алонсо ОСТАВА в Байер!

След стотици слухове в последните месеци, които го пращаха най-вече в Ливърпул и Байерн Мюнхен, сега бившият футболист заяви следното по време на пресконференция:

"Проведох добра среща с ръководството и ги информирах, че ще остана и ще продължа да работя в клуба. След много приказки за моето бъдеще, използвах паузата в клубния футбол, за да взема решение. Това е правилното място за мен!", категоричен бе 42-годишният Алонсо, цитиран от известния спортен журналист Фабрицио Романо.

Шаби Алонсо

"Моята работа в Байер не е приключила. Искам да помогна на клуба, искам да помогна на футболистите да се развиват. Всичко тук е фантастично. Все още съм млад треньор, но смятам, че това е най-доброто решение за моето бъдеще. Дадох си време да помисля и съм сигурен в него".

"Благодарен съм на Байер и на ръководството, на играчите, на феновете... Вече информирах футболистите за решението си. Имах краен срок (б.р. - да вземе решение) до края на седмицата и сега вече всичко е ясно!", допълни Алонсо.

Без коментар за интереса от Пуул и Байерн

"Няма да говоря за Ливърпул или Байерн Мюнхен. Това са големи клубове и съм силно свързан с тях, но сега съм на мястото, на което искам да бъда. Искам да се развивам в Байер Леверкузен", каза още бившият играч на мърсисайдци и баварците.

Шаби Алонсо

*Договорът на Шаби Алонсо с "аспирините" е в сила до лятото на 2026-а година. Той застана на поста през октомври 2022-ра и досега е натрупал 75 мача във всички турнири - 50 победи, 15 равенства и 10 загуби (178:79 голова разлика).

В момента отборът от Леверкузен се бори на три фронта - Бундеслига, Купа на Германия и Лига Европа. Байер е лидер в първенството с 10 точки аванс пред Байерн Мюнхен (8 кръга преди края на сезона), на 1/2-финал за Купата е (срещу Дюселдорф) и на 1/4-финал в Европа (срещу Уест Хям).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Жерар Пике сравни Шаби Алонсо с легенда на Барса - обясни защо ще са топ треньори!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички