Марио Гьотце е пред завръщане в Бундеслигата, облича екипа на Айнтрахт


Марио Гьотце е пред завръщане в Бундеслигата, облича екипа на Айнтрахт
Снимка: Getty Images

1117 0

Бившият национал на Германия Марио Гьотце, който реализира победния гол във финала на Световното първенство през 2014 за Бундестима, по всяка вероятност ще се завърне в Бундеслигата, подписвайки с носителя на трофея от Лига Европа Айнтрахт Франкфурт. След две прекарани години в нидерландската Ередивизи с екипа на ПСВ Айндховен, 30-годишният футболист ще мине медицински прегледи днес във Франкфурт, гласят информации в германските медии.

Айнтрахт е готов да плати откупната клауза в договора на Гьотце с ПСВ, която е на стойност 4 млн. евро. Нидерландският гранд бе подгласник на Аякс в местното първенство миналия сезон.

Германецът пропусна старта на предсезонната подготовка с Айндховен в понеделник, след като клубът заяви, че атакуващият полузащитник е зает „с финализирането на трансфер“. Именно страхотното воле като резерва срещу Аржентина в спора за трофея на Мондиал 2014 изведе Бундестима до титлата в Бразилия.

Гьотце изгря на сцената през сезон 2010/11 като обещаващ тийнейджър, чиито голове помогнаха на Борусия Дортмунд да спечели първата от двете си поредни титли в Бундеслигата. Въпреки това, той се оттегли от германския футбол през 2020 и отиде в Нидерландия след неуспешно завръщане в Дортмунд – преди това той не успя да се утвърди като титуляр в първия тим на Байерн Мюнхен, където отиде през 2013.

Пристигането на Гьотце ще подсили атаката на Франкфурт, които надвиха Рейнджърс във финала на Лига Европа миналия месец и финишираха 11-и във висшия футболен ешелон на Германия.

А ето кой друг европейски гранд планираше да привлече Гьотце.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички