Левандовски вкара само 1 на Волфсбург, Байерн с лесна победа срещу "вълците"


Левандовски вкара само 1 на Волфсбург, Байерн с лесна победа срещу "вълците"

902 0

Роберт Левандовски не успя да повтори уникалното си постижение от 5 гола за 9 минути срещу Волфсбург, но въпреки това беше в основата на победата на Байерн Мюнхен като гост на "вълците" с 2:0 в мач от 23-ия кръг на Бундеслигата.

Баварците не бяха толкова доминиращи, колкото сме свикнали да ги наблюдаваме през този сезон, но "вълците" не съумяха да се възползват от шансовете си, а Нойер се отчете с няколко блестящи спасявания в мача.

За сметка на това, Кингсли Коман в 67' даде ключов аванс на своите. След удар на Левандовски топката рикошира в защитник и полетя високо. Коман проследи нейния ход и от 6 метра успя да реализира.

В 74' всичко в мача беше ясно, след като Коман роби отдясно и центрира в пеналта, където Рибери с гърди свали за Левандовски и нападателят с едно докосване разстреля вратаря на домакините - 0:2.

Това беше 12-и пореден двубой без загуба за Байерн във всички турнири, а баварците са лидери в шампионата с 62 пункта в своя актив. Втори е Борусия (Дортмунд) с 51, а с 39 Херта окупира 3-ото място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички