Левандовски и Мюлер обраха лаврите след разгром на Байерн Мюнхен в Бундеслигата


Левандовски и Мюлер обраха лаврите след разгром на Байерн Мюнхен в Бундеслигата
Снимка: Getty Images/Guliver

1484 0

Немският шампион Байерн Мюнхен разгроми Арминия с 1:4 като гост в мач от четвъртия кръг на Бундеслигата. По два гола и една асистенция за победата на баварците отбелязаха Роберт Левандовски и Томас Мюлер, а Корентин Толисо остави отбора си с човек по-малко на терена в края на мача.

В 8-мата минута Томас Мюлер се озова сам срещу вратаря и опита да намери съотборник, но след като не успя, завърши атаката сам. В 26' Горецка намери Левандовски на границата на пеналтерията, а полякът нанесе неспасяем удар към вратата на домакините.

В продължението на първата част Томас Мюлер нахлу в наказателното поле, а след това подаде към Левандовски, който вкара втория си гол в срещата. След подновяването на играта Левандовски и Мюлер продължиха с шоуто си, като този път асистенцията дойде от поляка, а голът - от германеца.

В 59-ата минута Арминия успя да върне едно попадение срещу именития си съперник. Баварците изгубиха топката пред наказателното поле на своя опонент, което позволи на Арминия да организира бърза контраатака. Клос беше изведен в предни позиции, за да изчака включването на своя съотборник Доан, който се разписа. 

До края на срещата не паднаха повече голове, но Корентин Толисо получи директен червен картон за нарушение като последен в отбрана. С победата Байерн се изкачи до втората позиция в Бундеслигата с актив от 9 точки, доближавайки се на само една точка от водача РБ Лайпциг. Баварците са с най-силната атака в шампионата, но и с най-слабата защита в първата половина на таблицата. Арминия пък се нарежда на 13-о място с 4 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички