Легенда на Байерн посъветва Швайнщайгер да бяга от Пеп


Легенда на Байерн посъветва Швайнщайгер да бяга от Пеп
Снимка: Getty Images/Guliver

1492 0

Манчестър Юнайтед получи рамо от Лотар Матеус в опита си да привлече Бастиан Швайнщайгер. В колонката си за немския таблоид "Билд" легендата на Байерн и немския футбол посъветва халфа сериозно да обмисли предложението на "червените дяволи".

Като причина за това той изтъкна факта, че Хосеп Гуардиола не е разчитал на Швайни на позицията, която подчертава най-добрите му качества - дефанзивен халф.

"Във важните мачове Пеп заложи на Алонсо на тази позиция, а Швайнщайгер трябваше да играе на пост, на който не е свикнал", сподели 7-кратният шампион  Байерн.

"Швайнщайгер никога не е бил най-бързият играч на планетата и, ставайки скоро на 31 години, няма да става по-бърз. Той обаче е много интелигентен и има необходимия поглед над играта, за да играе като свързващото звено между защитната и атакуващата линия.

Швайни има нужда от треньор, който ще го пуска на терена там, където му е силата. Ван Гаал е точният човек за него и, ако действително има оферта от Юнайтед, Швайни трябва да я обмисли сериозно", пише още Матеус. 

Швайнщайгер има още една година до края на своя договор, като медиите в Германия смятат, че той може да бъде транфериран срещу 10 милиона евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички