Козлите спряха могъщия Байерн на "Алианц Арина"


Козлите спряха могъщия Байерн на "Алианц Арина"
Снимка: Getty Images/Guliver

895 0

Кьолн продължава отличното си представяне от началото на сезона в германската Бундеслига и постигна изключително престижно равенство 1:1 на "Алианц Арина" срещу хегемона Байерн.

Баварците за пореден път не впечатлиха в първенството, но изглеждаше, че ще могат отново да измъкнат успеха, въпреки че не се представят на възможно най-високото ниво. Феноменалната форма на Джошуа Кимих продължи и именно той реализира попадението в 40-ата минута след асистенция на Хуан Бернат.

AНЧЕЛОТИ: ЗАГУБИТЕ МОЖЕ И ДА ПОМАГАТ

В 64-ата минута обаче въздесъщият Антони Модест вкара петия си гол от началото на сезона и осигури заслужено равенство за "козлите". Баварците станаха жертва на крайно неточния си мерник, защото стреляха от всякакви ситуации и отправиха цели 26 удара към вратата на противника, но само 3 от тях намериха очертанията.

Кьолн продължава без поражение в елита и е с 12 точки на четвърто място - Дортмунд е със същия актив, но мач по-малко, а Херта надви Хамбургер с 2:0 и вече е втори с 13. Байерн остава на върха с 16 пункта и не може да бъде застигнат този кръг.

След перфектния си старт и осемте поредни победи начело на клуба, Карло Анчелоти записа загуба от Атлетико в Шампионска лига по-рано през седмицата, а сега не можа да спечели втори последователен двубой.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички