Кой друг? Байерн Мюнхен попиля Фрайбург и спря серията им в Бундеслигата, баварците нарушиха правило


Кой друг? Байерн Мюнхен  попиля Фрайбург и спря серията им в Бундеслигата, баварците нарушиха правило
Снимка: GettyImages

1580 0

Германският колос Байерн Мюнхен разби с 4:1 коравия тим на Фрайбург като гост в среща от 28-ия кръг на Бундеслигата. Баварците играха по-добре през целия мач, но стигнаха до успеха в последните 20 минути. Така те спряха и серията от 6 поредни двубоя без загуба на Фрайбург в шампионата.

Всички попадения в мача паднаха след почивката. Хората на Юлиан Нагелсман откриха резултата в 58-ата минута. Попадението реализира Леон Горецка с глава след центриране на Кимих. Домакините помрачиха радостта на съперника си сравнително бързо. Само 5 минути по-късно Нилс Петерсен изравни с отличен удар от границата на пеналта.

Байерн се мъчеше да стигне до трите точки и успя. В последните 20 минути гостите се развихриха и демонстрираха огромната си класа. Първо резервата Серж Гнабри вкара в 73-ата минута. Той се разписа след пас на Ернандес, пращайки вратата в долния десен ъгъл на мрежата на домакините – 1:2. Кингсли Коман вкара за 1:3 в 82-ата минута.

В 86-ата минута се случи странна ситуация, при която, извършвайки смяна, гостите останаха на теерна с 12 души в продължение на около 20 секунди. Това стана при смяната на Коман със Забитцер. Разправиите заради нарушението на едно от основните правила във футбола доведоха до 8-минутно продължение. В 6-ата минута на добавеното време именно Марсел Забитцер фиксира крайното 1:4. 

Така Байерн се утвърди на върха с актив от 66 точки и увеличи преднината си пред Дортмунд на 9 точки преди сблъсъка на „жълто-черните“ срещу РБ Лайпциг. Идния вторник баварците гостуват на Бенфика в първи ¼-финал в Шампионската лига. Фрайбург е на пета позиция с актив от 45 пункта, колкото имат и „биковете“.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички