Клоп: Критиките към Йозил и Гюндоган са лицемерие и глупост!


Клоп: Критиките към Йозил и Гюндоган са лицемерие и глупост!
Снимка: Getty Images/Guliver

1575 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се застъпи за германските играчи от турски произход Илкай Гюндоган и Месут Йозил, които бяха сериозно критикувани в Германия, след като преди старта на Мондиал 2018 се снимаха с турския президент Реджеп Ердоган.

"Това е класически пример на пълна дезинформация и абсолютна глупост. Познавам добре Илкай Гюндоган, също Емре Джан и Нури Шахин. Мезут Йозил не го познавам добре, но с радост бих го поканил в дома си. Не се съмнявам в тези момчета. Поне не в тяхното отношение към родината им. Къде е проблемът тук?

По време на Мондиал 2006 всички ние мислехме, че културното разнообразие е готино. Помня невероятните видеоклипове, в които родителите на Джералд Асамоа и Марио Гомес заедно си правят барбекю. Всички се възхищавахме как това работи. А сега две момчета, не без участие на политици, направиха една снимка, след което имаха малка възможност да обяснят защо всъщност са я направили.

Ето защо смятам тяхното осъждане за лицемерие. Хората не бяха информирани правилно и всичко свърши зле. Медиите също не бива всеки ден да пишат за такива неща. Спрете се, погледнете хората, които стоят зад това", коментира Клоп.

Както е известно, след Световното първенство в Русия Йозил обяви края на кариерата си в националния отбор на Германия, като се мотивира с това, че е бил дискриминиран.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички