Кайзерслаутерн не спира да гази! "Червените" се събудиха навреме и са на финал за Купата на Германия


Кайзерслаутерн не спира да гази! "Червените" се събудиха навреме и са на финал за Купата на Германия
Снимка: GettyImages

626 0

Страхотното представяне на Кайзерслаутерн в турнира за Купата на Германия няма край. Момчетата на Дирк Шустер записаха пета убедителна победа в преследването на така мечтания трофей.

След като "лаутерите" се разправиха последователно с  много корави съперници като Херта, Нюрнберг и Кьолн, дойде ред на Саарбрюкен. 120-годишният клуб бе сломен с 0:2 на собствения си стадион.

Така "червените" намериха място на големия финал. Там те ще срещнат победителя от другата полуфинална двойка между непобедимия Байер Леверкузен и Фортуна, които ще мерят сили в сряда.

Кайзерслаутерн е на финал за Купата на Германия

Как се разви двубоят?

И двата отбора влязоха твърдо в мача, решени да притиснат съперника си от първата минута. Очаквано или не, домакините имаха сериозен превес в силите през първите 45 минути.

В тях гостите единствено притежаваха топката повече, докато опонентът им стигна до цели 6 срещу 0 голови положения, уцелвайки рамките на вратата 3 пъти.

На фона на множеството набези до голове не се стигна, а играта често биваше спирана поради множество нарушения и предупреждения от главния арбитър Марко Фриц.

Въпреки натиска от страна на Саарбрюкен, Кайзерслаутерн първи удари в мача. Второто полувреме започна по мечтания начин за тима, воден от Дирк Шустер - почти изцяло в половината на съперника.

Значително по-високото ниво, демонстрирано от отбора, даде своя резултат в 53-тата минута. Марлон Ритер получи хубаво центриране от Алами Туре и с глава съумя да се разпише за 0:1.

Попадението сякаш промени значително динамиката на срещата и двата тима се отвориха повече в търсене на още голове, които не закъсняха особено.

До такъв отново стигнаха гостите в 75-ата минута. Подалият за първото попадение Туре този път влезе в ролята на реализатор, с което донесе успеха на своя отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички