Жълто-черна мъка! Борусия Дортмунд записа шести мач без победа и върхът не се вижда


Жълто-черна мъка! Борусия Дортмунд записа шести мач без победа и върхът не се вижда
Снимка: Getty Images

1164 0

Борусия (Дортмунд) продължи "свободното си падане" и записа шести мач без победа във всички турнири. "Жълто-черните" завършиха наравно с Майнц 05 в 16-ия кръг на Първа Бундеслига, което е трето поредно реми за тях в първенството.

Юлиан Бранд откри резултата в Дортмунд с прекрасен гол от пряк свободен удар в 29-ата минута. Гостите изравниха в 43' след попадение на Сеп ван ден Берг след корнер. Борусия остана на пета позиция в класирането, далеч от върха, докато Майнц 05 се изкачи до 15-ото място.

Борусия наложи домакински натиск, но Майнц беше отборът, който първи стигна до точен удар към съперниковата врата. Това се случи в 20', когато Брайън Груда стреля с глава, но в ръцете на Кобел.

"Жълто-черните" откриха резултата 9 минути по-късно от статично положение. Юлиан Бранд изпълни много класно пряк свободен удар и спря топката в десния ъгъл на Даниел Бац. Това бе пети гол на крилото през настоящия сезон.

Две минути преди края на редовното време от първата част гостите изравниха. Това се случи също от статично положение - изпълнение на корнер, при който Сеп ван ден Берг надскочи всички в наказателното поле и с глава намери долния десен ъгъл на Кобел - 1:1.

През второто полувреме Борусия значително свали оборотите и не успя да стигне до нов аванс и до победата, от която отчаяно се нуждаят.

В 88' домакините претендираха за дузпа след падане на техен играч в наказателното поле, но съдията не видя основание да отсъжда такава. Две минути по-късно те стигнаха до нов гол след фаул, но не директен след удара на Бранд. Заради засада попадението на Джовани Рейна бе отменено.

До края "жълто-черните" създаоха няколко положения пред противниковата врата, но не успяха да променят резултата на таблото - 1:1! В 90+5' Дониел Мален можеше да сложи край на черната серия, но ударът му бе спасен от Даниел Бац.

Дортмунд остава на пето място в класирането, намирайки се на 12 точки от лидера Байер Леверкузен. Майнц пък се изкачи с 2 позиции и вече е 15-и в Бундеслигата.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички