Изумително! Борусия поведе с 4 на Шалке, но драмата в края беше немислима (ВИДЕО)


Изумително! Борусия поведе с 4 на Шалке, но драмата в края беше немислима (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

3016 0

Борусия Дортмунд изигра най-силното си полувреме през целия сезон и поведе с 4:0 на големия си рурски съперник Шалке, но "кралскосините" изиграха феноменално второ полувреме, в което успяха да стигнат до 4:4 и дори пропуснаха шанс да спечелят срещата.

В самото начало Йехвен Коноплянка пропусна сам срещу вратаря Вайденфелер, но в следващите минути "жълто-черните" опустошиха своя съперник, не и без помощта на рефера Денис Айтекин. Първо Пиер Емерик Обамеянг отбеляза гол, засичайки центриране от крилото. Повторенията обаче показаха, че той е вкарал топката с ръка.

Последва нов гол за домакините, след като Стамбули неволно засече топката в собствената си врата - 2:0. При атака за Шалке 2 минути по-късно пък Айтекин попречи на играч на гостите да достигне до топката и това доведе до контраатака за Борусия. От крилото Обамеянг центрира отлично за Гьотце, който с глава направи 3:0. В 25' Герейро се разписа след красиво воле - 4:0. До края на полувремето пък червен картон беше спестен на Келхер.

Шалке обаче не се предаде, а треньорът направи всичките си смени още до почивката. Още в 64' резултатът беше 4:2, след като поред се разписаха Бургсталер и Харит, а в 72' Обамеянг беше изгонен от терена. В 84' Калиджури с феноменален пробив от крилото към аутлинията и след това в наказателното поле успя да намери място да стреля - 4:3. В добавеното време Налдо с глава фиксира крайното 4:0.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички