Холанд измъкна безличен Борусия Дортмунд срещу Фортуна, много голове в Бундеслигата


Холанд измъкна безличен Борусия Дортмунд срещу Фортуна, много голове в Бундеслигата
Снимка: Getty Images/Guliver

1699 0

Отборът на Борусия Дортмунд успя да спечели гостуването си от 31-вия кръг на Бундеслигата на Фортуна Дюселдорф с 1:0. Единственият гол в срещата отбеляза Ерлинг Холанд в 5-тата минута от добавеното време на втората част.

Гостите от Дортмунд бяха по-активният отбор в началото на първата част, но не успяха да стигнат до откриващо попадение. Най-доброто положение за играчите на Лусиен Фавър през първото полувреме се откри пред Ашраф Хакими. Десният бек бе изведен по чудесен начин, но не успя да преодолее вратаря на домакините. „Жълто-черните“ имаха още един по-сериозен шанс за гол, но Юлиан Бранд не успя да се възползва от него и така нулевото равенство се запази след първите 45 минути.

В началото на втората част Караман достигна до едно от малкото положения за гол за Фортуна Дюселдорф, но ударът му не бе проблем за Бюрки. В 64-тата минута Суботка имаше шанс да вкара за домакините, но Бюрки спаси. При последвалата контраатака Борусия Дортмунд достигна до попадение. Влезлият като резерва Ерлинг Холанд отправи удар, който бе блокиран, но при добавката Рафаел Герейро бе точен. След консултация с ВАР обаче съдията Денис Айтекин отмени гола, след като видя игра с ръка на португалеца.

В 81-вата минута Скржибски бе много близо до откриване на резултата, след като негов удар отдалеч срещна страничния стълб на вратата на Бюрки. В самия край на срещата Скржибски нацели още един път гредата на вратата на Борусия Дортмунд. В петата минута от добавеното време на срещата „жълто-черните“ най-накрая стигнаха до попадение. Мануел Аканджи центрира топката в наказателното поле, където бе Ерлинг Холанд и норвежецът с глава вкара единствения гол в срещата – 0:1

Така Борусия Дортмунд няма да позволи на Байерн Мюнхен да стане шампион още този уикенд. Победата означава, че играчите на Лусиен Фавър събират актив от 66 точки и са на 4 зад шампионите. Фортуна Дюселдорф остава на 16-тата позиция с 28 точки. А ето какво се случи на останалите срещи в Германия от 16:30 в днешния ден.

Кьолн 1:2 Унион Берлин (Фридрих 39‘, Гентнер 67‘)

Херта 1:4 Айнтрахт Франкфурт (Пьонтек 24‘, Дост 51‘, Силва 62‘, 86‘, Н‘Дика 69‘)

Падерборн 1:5 Вердер Бремен (Сабири 66‘; Клаасен 20‘, 40‘, Осако 34‘, Егещайн 60‘, Фюлкуг 90+2‘)

Волфсбург 2:2 Фрайбург (Вегхорст 15‘, 27‘(д); Хьолер 43‘, Салай 46‘)

От 19:30 пък не пропускайте да следите НА ЖИВО срещата Байерн Мюнхен – Борусия Мьонхенгладбах.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички