Хари Кейн обясни как Томас Тухел го е убедил да отиде в Байерн Мюнхен и отговори дали ще се завърне в Англия, за да счупи рекорда на Алан Шиърър


Хари Кейн обясни как Томас Тухел го е убедил да отиде в Байерн Мюнхен и отговори дали ще се завърне в Англия, за да счупи рекорда на Алан Шиърър
Снимка: Getty Images

1195 0

През лятото на 2023-та година Тотнъм продаде Хари Кейн на Байерн Мюнхен за сумата от 95 милиона евро (според "Transfermarkt").

На този етап националът на Англия напълно оправдава похарчените за него средства, тъй като е вкарал 26 гола и е раздал 8 асистенции в 23 мача на баварците във всички турнири...

Как Тухел е убедил Кейн?

В интервю за "Kicker", 30-годишният Кейн обясни как Томас Тухел е успял да го убеди да напусне Острова и да отиде да играе в Германия:

Хари Кейн и Томас Тухел

"Томас ми сподели своите идеи, обясни ми къде ме вижда в отбора, от какво се нуждаят и как аз мога да вдигна нивото на Байерн. Той ми отдели много време и това ме впечатли. Тухел е треньор, който има много тактически идеи и е наясно със стила на игра, който иска да вижда", каза Хари Кейн пред изданието и допълни:

Още: Хари Кейн няма спирка: Изравни още един рекорд в Байерн Мюнхен, този път на Роберт Левандовски

"Той внася доста енергия и страст, когато е в съблекалнята. Старая се да го слушам и да се уча. Двамата с него често говорим за футбол - за мачовете и за това какво иска от мен".

Рекордът на Алан Шиърър

Бившият играч на Тотнъм бе запитан и дали смята един ден да се завърне в английската Висша лига, за да се опита да счупи рекорда на Алан Шиърър за най-много попадения. Легендата на Нюкасъл е №1 по този показател с 260 гола, а Кейн е втори с 213.

Още: В Байерн Мюнхен са възхитени от Хари Кейн и от едно определено негово качество

"Горд съм с броя на головете, които вкарах във Висшата лига, но да счупя този рекорд никога не ми е било сред топ приоритетите. Разбира се, колкото повече се доближавах до това постижение през годините, толкова по-често ми се налагаше да говоря за него, но трябва да изчакаме... Кой знае какво може да се случи в бъдеще? В момента съм в Байерн, подписах 4-годишен договор и съм концентриран върху този клуб!", категоричен бе нападателят.

Още: След над 1 млн. евро за хотел за по-малко от половин година - Хари Кейн се премести в собствен дом

Още: Легенда на Челси и европейски шампион - двама защитници са затруднили най-много Хари Кейн

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички