Футбол по немски: Байерн допусна 4 гола след червен картон, но спечели мача срещу втородивизионен тим


Футбол по немски: Байерн допусна 4 гола след червен картон, но спечели мача срещу втородивизионен тим
Снимка: Guliver/GettyImages

981 0

Отборът на Байерн Мюнхен бе въвлечен в един от най-вълнуващите двубои в Германия за сезона, побеждавайки втородивизионния тим на Хайденхайм в мач с девет гола, две дузпи, червен картон и много обрати. В крайна сметка баварците спечелиха сблъсъка за Купата на Германия с 5:4, с което отстраниха Хайденхайм от турнира и се класираха за полуфиналите.

Двубоят започна отлично за домакините от Мюнхен, които поведоха в резултата още в 12', но само минута по-късно мачът тотално се преобърна. Причината бе, че Никлас Зюле получи директен червен картон, с което остави своя отбор с човек по-малко на терена в следващите поне 80 минути.

Последва пълен обрат в мача. Хайденхайм достигна до две попадения, благодарение на Роберт Глатзел (26') и Марк Шнатърър (39'). Така непретенциозните гости се прибраха в съблекалните на почивката с преднина от един гол на "Алианц Арена".

През втората част Байерн се съвзе и успя да се добере до нов обрат, правейки резултата 4:2. Точни за домакините бяха Томас Мюлер, Робърт Левандовски и Серж Гнабри, които вкараха трите гола в рамките на 12 минути. Хайденхайм обаче не се предаде и достигна до нов обрат, изравнявайки резултата 13 минути преди изтичането на редовното време. Робърт Глатзел отбеляза и двата гола, оформяйки своя хеттрик в мача, като един от головете бе от дузпа.

Драмата в мача бе завършена в 84-та минута, когато домакините от Мюнхен също получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар. Робърт Левандовски се нагърби с отговорността и не сгреши, вкарвайки втория си гол в мача, с което и изпрати Байерн на полуфиналите в надпреварата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички