Фаворитът за треньор на Байерн е ясен и феновете са бесни и отчаяни


Фаворитът за треньор на Байерн е ясен и феновете са бесни и отчаяни
Снимка: GettyImages/ колаж: Sportlive.bg

2668 0

Необяснимите действия на ръководството на Байерн Мюнхен през последните няколко години продължават с пълна сила. Оказа се, че клубът няма готов вариант за заместник на Томас Тухел, въпреки че беше обявено официално, че германският специалист напуска след края на сезона. 

Нещо повече - редица от спряганите имена за най-важния пост във ФК Холивуд, вече са отказали. Последният такъв случай е Унай Емери, който ще преподпише с английския Астън Вила. 

Ралф Рангник е фаворит за нов треньор на Байерн Мюнхен 

Още: Томас Тухел може да поеме изненадващ клуб в Англия след раздялата с Байерн

Националният селекционер на Австрия води сериозни преговори с ръководството на германския клуб. Параметри по договора не са обявени, но се очаква опитният специалист да подпише до 2026 година, информира Флориан Платенберг (журналист на Sky). 

Рангник е фаворит №1 за треньор на Байерн Мюнхен

До преговорите с Рангник се стигна, след като Юлиан Нагелсман отказа да поеме Байерн и ще остане начело на Германия до 2026 година. 

Роберто де Зерби също е в списъка на ръководството на Байерн за следващ треньор, но операцията по неговото привличане би била далеч по-трудна от тази за Рангник. 

Още: Томас Мюлер обмисля да прекрати кариерата си

Фенове и анализатори са в ступор от новината 

Привържениците на Байерн са изключително притеснени от тази информация, тъй като Рангник се провали с гръм и трясък в Манчестър Юнайтед. Освен това, през кариерата си специалистът няма нито един сезон, в който е постигал над 2.00 точки средно на двубой. Най-доброто му постижение е 1.95 (с австрийския национален отбор), а с "червените дяволи" той записа едва 1.45 точки средно на двубой. 

Масово според фенове и анализатори, привличането на Рангник е стъпка в грешната посока, особено като се има предвид, че финалът в Шампионска лига през 2025 година е в Мюнхен. Също така, Томас Тухел е далеч по-добрият специалист на този етап от кариерите на двамата и за феновете е нелогична такава смяна. 

Феновете на Байерн искат Тухел да остане, ако няма адекватен заместник

Още: Ужасяващо послание от Ислямска държава застрашава мачовете в Шампионска лига (СНИМКА)

Като се има предвид, че Емери, Зидан и други по една или друга причина няма да наследят Тухел начело на Байерн, то най-логичното решение, според феновете, би било настоящият наставник да остане поне за още един сезон. 

Възможно е и този ход на ръководството на баварците да е насочен към идеята Юрген Клоп да поеме Байерн след 2 години

Барселона се оглежда около Джошуа Кимих

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички