Европейски грандове отнесоха наказания от УЕФА заради расизъм


Европейски грандове отнесоха наказания от УЕФА заради расизъм
Снимка: GettyImages

1388 0

Европейската футболна централа (УЕФА) наложи санкции на Ювентус и Айнтрахт Франкфурт поради отношението на привържениците им в срещи от груповата фаза в Шампионска лига преди броени седмици.

Наказанието за италианския гранд идва в следствие на дискриминационни жестове от страна на привържениците на "зебрите" по време на загубата от Пари Сен Жермен с 1:2 на 6 септември. Тогава бяха споделени и клипове в социалното пространство, а глобата за Ювентус е в размер на 15 хиляди евро, както и заплаха за частично затваряне на стадиона за период от една година.

Шампионът от Айнтрахт Франкфурт пък е наказан да плати 45 хиляди евро, както и подобно условно наказание за частично затваряне на стадиона. Причината е гостуването на Олимпик Марсилия, при което привържениците на "орлите" показваха нацистки знаци, а междувременно ръководството на клуба побърза да се разграничи от подобно нещо.

По-рано стана ясно, че френският гранд, който бе наказан за хвърляне на предмети от феновете, запалване на факли и други нарушения, ще играе следващия си домакински двубой от Шампионската лига при закрити врата.

Вижте какви други подобни наказания наложиха в последните часове от Европейската Централа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички