Холанд продължава да разбива рекорди в Шампионска лига


Холанд продължава да разбива рекорди в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

2566 0

Детето-чудо на Ред Бул Залцбург Ерлинг Холанд продължи да изумява всички с представянето си през този сезон, след като вкара един гол при победата над Генк с 4:1 в Шампионска лига в сряда вечер.

19-годишният нападател се разписа в 87-та минута на двубоя и се превърна в първия тийнейджър, който вкарва в пет поредни мача от най-престижния европейски клубен турнир. Той също така е първият футболист, който вкарва осем гола в първите си пет мача в надпреварата, задминавайки постиженията на Хари Кейн и Диего Коста, които имат по седем. Норвежецът вече е и петият играч, който вкарва в първите пет мача от груповата фаза на Шампионската лига.

Голът на Холанд срещу Генк бе неговият 27-ми в 19 мача от началото на сезона, като именно тази форма доведе до слухове, които свързват нападателя с трансфер в редица европейски грандове, включително Манчестър Юнайтед. С този успех Залцбург също така запази шансове да се класира за осминафиналите на Шампионска лига, като за целта трябва да победи Ливърпул у дома в последния си мач от груповата фаза. А в кой изненадващ клуб може да се окаже детето-чудо вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички