Ето кой води в класацията за Златната обувка в края на годината


Ето кой води в класацията за Златната обувка в края на годината
Снимка: Guliver/Getty Images

3409 0

Стрелецът на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски най-вероятно ще приключи 2019-та година като водач в класацията за Златната обувка на Европа. Полският нападател приключи годината с 19 гола в Бундеслигата.

Втори след него е друг голаджия от немското първенство – Тимо Вернер. Нападателят на лидера в Бундеслигата РБ Лайпциг е забил 18 гола в първата половина от шампионата. Третата позиция си разделят голмайсторите на първенствата на Италия и Англия – Чиро Имобиле от Лацио и Джейми Варди от Лестър, като и двамата имат по 17 попадения до момента. Варди обаче може да добави още голове към сметката си по празниците, тъй като в Английската Висша лига няма да има зимна пауза.

Интересна за отбелязване е липсата както на Кристиано Роналдо, така и на Лионел Меси сред първите четирима в списъка. Меси започна да се изкачва в подреждането, като вече има 13 гола от началото на сезона и дели 7-мата позиция с Уисам Бен Йедер от Монако, докато португалската звезда на Ювентус е извън топ 10. А ето как реагира Кристиано Роналдо, след като загуби първия си финал от няколко години насам.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички