Дортмунд увеличи аванса на върха след успех в битката на лидерите


Дортмунд увеличи аванса на върха след успех в битката на лидерите
Снимка: Guliver/GettyImages

780 0

Борусия (Дортмунд) се съвзе бързо от загубата от Фортуна, като "жълто-черните" стигнаха до 2:1 в дербито на върха срещу Борусия (Мьонхенгладбах).

След сравнително изравнено първо полувреме двата отбора чакаха до самия край на 45-те минути, за да се разпишат. В 42' домакините организираха фантастична контраатака, при която Ройс напредна по лявото крило и намери Гьотце в наказателното поле. Той продължи за Санчо, който беше застигнат от четирима. Наложи се английският национал да стреля от много малък ъгъл, но той беше много точен, пращайки топката точно до гредата в далечния ъгъл - 1:0.

Точно в края на продължението обаче Мьонхенгладбах изравни. След грешка в отбраната при центриране от крилото Крамер остана сам срещу вратаря, успя да овладее добре и лесно да се разпише - 1:1.

В 54' "жълто-черните" направиха страхотна акция, а Герейро с прекрасен пас изведе Гьотце отдясно на наказателното поле. Плеймейкърът проби и пусна остро подаване за Ройс, който успя да засече за 2:1. След това домакините "затвориха" срещата, а през второто полувреме не допуснаха нито един удар по посока нана вратата - победа за тима от Дортмунд, който сензационно падна от Фортуна (Дюселдорф) през седмицата.

Изненадващо или не, "битката на Борусиите" беше между първия и втория, като Дортмунд е убедителен лидер с 42 точки - 9 пред днешния си съперник и Байерн Мюнхен, които са с по 33.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички