Добри новини от Байерн за младия Алфонсо Дейвис, който е с миокардит


Добри новини от Байерн за младия Алфонсо Дейвис, който е с миокардит
Снимка: Getty Images/Guliver

4096 0

През януари феновете на Байерн Мюнхен бяха притеснени от тревожната новина, че крилото Алфонсо Дейвис страда от миокардит, с който бе диагностициран след прекаран коронавирус. Вследствие на това канадският футболист бе отстранен от всякаква физическа активност.

Кариерата на едва 21-годишния футболист беше поставена под съмнение, но постепенно започнаха да се появяват позитивни новини за състоянието му и дори се чу, че той ще се завърне на терена преди началото на април.

В неделя сутринта футболистът се е появил на тренировъчната база в Мюнхен, където е изпълнил леки упражнения в продължение на 35 минути под наблюдението на фитнес треньора Холгер Бройх. По време на тренировката Дейвис се е срещнал и с треньора си Юлиан Нагелсман, който разказа повече за състоянието му:

"Най-доброто събитие за Фонси беше, че възпалението на сърдечния му мускул е изезнало! Сега, изглежда всичко е наред! Лекарите отбелязаха, че процесът на възстановяване ъври много по-добре от средното при пациенти с подобна диагноза. Така че сме много доволни и щастливи. Надяваме се, че той скоро ще се възстанови", каза германският треньор. През миналия месец стана ясно, че и легенда на Ливърпул е с усложнения след коронавирус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички