Борусия си припомни що е победа, но остава сред изпадащите


Борусия си припомни що е победа, но остава сред изпадащите

1469 0

Борусия (Дортмунд) записа първа победа за 2015 година в Бундеслигата, след като стигна до категорично 3:0 като гост на Фрайбург в директна битка между борещите се за оцеляване отбори.

Аубамеянг се отчете с два гола и асистенция за победата на "жълто-черните", с което нападателят беше герой в мача. Неговият отбор пък прекрати серия от 5 поредни мача без победа на вицешампиона. Последната победа беше на 5-и декември с 1:0 над Хофенхайм.

В класирането обаче Борусия остава в зоната на изпадащите. Тимът на Юрген Клоп заема 16-о място с 19 точки - на 1 от Падерборн. Фрайбург е с 18 на 17-а позиция.

Гостите бяха решени да сложат край на черната си серия и още в 9’ „жълто-черните” успяха да открият резултата. След жестока грешка в защитата на Фрайбург и опит за пас към вратаря Аубамеянг успя да отнеме, мина покрай вратаря, а Ройс прати топката в опразнената врата.

До края на полувремето гостите продължиха да диктуват темпото, но се отчетоха с куп пропуски. За тяхно щастие, това не доведе до изравняване, а през второто полувреме Аубамеянг реши всичко в срещата.

В 56’ Илкай Гьондоган открадна топката в средата на терена, а след това пусна извеждащ пас за нападателя. Аубамеянг надбяга защитата и с хландокръвен удар направи 2:0 в полза на своя тим.

18 минути преди края на срещата всичко вече беше ясно, след като Блашчиковски отдясно пусна за Кагава, който фронтално срещу вратата с едно докосване изведе Аубамеянг и Борусия поведе с 3:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички