Борусия (М) дръпна с 4 точки на върха в Бундеслигата след успех у дома


Борусия (М) дръпна с 4 точки на върха в Бундеслигата след успех у дома
Снимка: Getty Images/Guliver

1184 0

Борусия Мьонхенгладбах победи Вердер Бремен у дома с 3:1 в среща от 11-ия кръг на Първа Бундеслига. "Жребчетата" поведоха с два гола още до почивката, когато в рамките на две минути точни бяха Рами Бенсебаини (20) и Патрик Херман. Алжирецът се разписа с глава след статично положение, а германският халф вкара след дълго подаване инеразчетено излизане на Павленка.

През второто полувреме Херман (59) отбеляза втория си гол в мача след хубав индивидуален пробив. Малко преди това - в 52', Ян Зомер спаси дузпа на капитана на гостите Дейви Клаасен. В края на срещата голмайсторът Бенсебаини получи втори жълт картон и бе изгонен от игра. Това позволи на Вердер да достигне до почетен гол в продължението, дело на Леонардо Битенкурт.

Възпитаниците на Марко Розе записаха осмата си победа от началото на сезона, с която остават на върха с класирането с 25 точки. През седмицата те спечелиха първа победа в Лига Европа, където надиграха Рома с 2:1. След паузата за международни мачове Мьонхенгладбах ще опита да продължи успешната си серия при визитата си на Унион Берлин (23.11.). Вердер пък продължава без победа вече почти два месеца и е на 14-а позиция с 11 точки. В края на ноември те приемат Шалке 04.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички