Борусия Дортмунд тотално забрави за кризата с нов разгром срещу Кьолн (ВИДЕО)


Борусия Дортмунд тотално забрави за кризата с нов разгром срещу Кьолн (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

582 0

Борусия Дортмунд се наложи с класическия резултат 4:0 като гост на Кьолн в мач от 18-ия кръг на германската Бундеслига. В герои за "жълто-черните" се превърнаха голмайсторите Дониел Мален, който се отчете с две попадения, Никлас Фюлкруг и Юсуфа Мукоко.

Борусия Дортмунд разгроми Кьолн с 4:0

Развой на Кьолн - Борусия Дортмунд

Още: Поредната цел на Байерн Мюнхен доказва, че Томас Тухел обожава Висшата лига

Резултатът на "Райн Енерги Щадион" бе открит още в 12-ата минута. Юлиан Бранд изпълни корнер и намери Дониел Мален на границата на наказателното поле. Вторият отприщи силен удар, който попадна в долния ляв ъгъл и направи резултата 1:0.

До края на почивката гостите доминираха, но така и не стигнаха до втори гол. Такъв обаче падна в 61', след като Джейдън Санчо бе повален в наказателното поле на домакините. Реферът веднага отсъди дузпа, която бе изпълнена успешно от Никлас Фюлкруг.

Само 3 минути по-късно Дониел Мален отново вкара. Дошлият под наем от Челси - Ян Маатсен, предостави топката на нидерландеца, който нямаше как да пропусне сам срещу противниковия страж, оформяйки класиката 3:0.

Още: За броени дни инвестицията "Санчо" си каза думата: Борусия Дортмунд отчете страхотни приходи

В добавеното време на срещата влезлият като резерва Юсуфа Мукоко също се разписа. Младият германец се възползва от пас в наказателното поле и вкара на опразнената врата, за да оформи крайното 4:0.

Това бе втори пореден разгромен успех за "жълто-черните", след като преди седмица те победиха с 3:0 Дармщат. Момчетата на Един Терзич се намират на петата позиция в Бундеслигата с 33 точки, а Кьолн е предпоследен с едва 11 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички