Борусия Дортмунд продължава да бие в Бундеслигата и вече изравни Байерн Мюнхен на върха (ВИДЕО)


Борусия Дортмунд продължава да бие в Бундеслигата и вече изравни Байерн Мюнхен на върха (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

2832 0

Борусия Дормунд продължава да побеждава в двубоите си и не пропусна същото да стори и срещу Херта Берлин в срещата между двата тима от 21-ия кръг на Бундеслигата с 4:1!

В герои за победителите се превърнаха Адейеми и Мален с попаденията си през първата част, както и Ройс и Бранд, които вкараха останалите голове за "жълто-черните".

Почетното попадение за гостите пък бе дело на Тузар, който с гола си в началото на втората част намали за 1:2 и върна шансовете за столичани. 

След края на мача Борусия Дортмунд се изкачи до втора позиция във временното класиране на Бундеслигата, като има равен брой точки с първия и третия - Байерн Мюнхен и Унион Берлин, които имат по 43 пункта до този момент.

По време на двубоя голяма част от възможностите бяха реализирани, а преди началото на "голеадата" Нидерлехнер и Бранд пропуснаха по едно положение за двата тима. 

След това последва и изключителният натиск на домакините, които в рамките на 5 минути удвоиха преднината с попаденията на гореизброените в 27-ата и 32-ата минута, а в заключителните части на първото полувреме Рихтер пропусна да намали.


Video edited on Kapwing

В началото на втората част опитите на Херта дадоха резултат и намалиха чрез Тузар в 47-ата минута, а малко по-късно столичани пропуснаха да изравнят чрез Нидерлехнер. 

При старта на заключителните 20 минути ВАР прегледа ситуация за дузпа, но такава не бе отсъдена за домакините. Това обаче не попречи на Борусия Дортмунд да предреши развоя на срещата след чудесно изпълнение на статично положение от опитния Марко Ройс. 

В последните минути на двубоя и Бранд се разписа, за да оформи крайното 4:1. 

Проследете всичко най-интересно от Бундеслигата със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички