Бивш футболист на Ливърпул сгафи сериозно и ръководството на Вердер Бремен го "посече"


Бивш футболист на Ливърпул сгафи сериозно и ръководството на Вердер Бремен го "посече"
Снимка: Getty Images

819 0

Бившият футболист на Ливърпул и настоящ на Вердер Бремен - Наби Кейта, е отстранен от отбора и му е забранено да влиза на клубните съоръжения!

До този ход се стигна, тъй като 29-годишният полузащитник отказа да се качи на автобуса за Леверкузен, след като бе разбрал, че няма да е титуляр при гостуването на Байер (загубено впоследствие с 0:5).

Изявлението на Вердер

"Ръководството на Вердер Бремен отстрани Наби Кейта до края на сезон 2023/24. Като допълнение, "зелено-белите" наложиха значителна глоба на халфа. От сега нататък, 28-годишният футболист нито ще тренира с отбора, нито ще прекарва време в съблекалнята", гласи изявлението на елитния немски клуб.

Наби Кейта

"Поведението на Наби не може да бъде толерирано. С действията си, той подведе съотборниците си в напрегнат момент и се постави над отбора. Не можем да позволим това. В този етап от сезона трябва да бъдем напълно фокусирани върху оставащите мачове", пък заяви спортният директор на Вердер - Клеменс Фритц.

Коментар от Кейта

Наби Кейта

"Винаги съм се опитвал да помагам на тима и на чудесните му фенове, особено в този труден момент, когато резултатите са лоши. От старта на кариерата ми никога не съм има проблеми с дисциплината и винаги съм демонстрирал примерно поведение. Няма да позволя на никого да опетнява имиджа ми. Бих искал феновете да знаят, че се боря във всяка тренировка, за да ги направя щастливи през уикендите. Към съотборниците ми - успех в следващите ни мачове. Напред, Вердер!", пък написа самият Кейта в социалните мрежи.

*Наби Кейта се присъедини към Вердер Бремен като 'свободен агент' през лятото на 2023-та година. Заради серия от контузии обаче, той успя да запише само 5 мача през настоящата кампания, в които се отчете само с 2 жълти картона (106 игрови минути).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Потвърдиха близкото бъдеще на "мотора" на Байер Леверкузен - Флориан Виртц!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички