Барселона бързо отказа Байерн да мечтае за чудо


Барселона бързо отказа Байерн да мечтае за чудо
Снимка: Gulliver/Getty Images

2124 0

Байерн победи Барселона с 3:2 на "Алианц Арена" в реванша от полуфиналите на Шампионска лига. Този резултат обаче не върши никаква работа на баварци, които загубиха първата среща с 0:3. Така на финала ще играе Барса. За домакините остана утехата, че останаха непобеден от испанския гранд в своята крепост - Мюнхен.

Двубоят започна добре за Байерн и още в 7-ата минута Бенатиа откри резултата с глава след центриране от корнер. Радостта на домакините обаче беше твърде кратка. В 15-ата минута комбинация на триото Меси - Суарес - Неймар завърши с попадение на бразилеца. След още близо четвърт час игра всичко приключи. Отново асистенция на Суарес и гол на Неймар смълчаха "Алианц Арена".

На почивката Луис Енрике извади Суарес, а тимът му значително намали оборотите. Натискът на Байерн даде резултат в 58-ата минута, когато Левандовски простреля Тен Стеген. В 74-ата минута и Томас Мюлер се разписа. За Барселона това не беше от особено значение защото от отпадане ги деляха още цели три гола в тяхната врата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 5-ата Барселона можеше напълно да уби интригата в този мач.Иван Ракитич получи топката зад защитата на домакините и стреля. Нойер обаче спаси. При последвалото центриране вратарят извади топката в корнер. След изпълнението му се стигна до контра, при която Мюлер пробяга половината терен с топката и подаде към Тиаго. Неговият удар обаче срещна тялото на Жерар Пике.

В 8-ата минута Байерн бележи! След центриране от корнер Бенатиа с глава прати топката в мрежата зад Тер Стеген. Сложен е край на серията на каталунците от 638 минути без гол. 

Отговорът на Барселона не закъсня в 15-ата минута Меси копна топката към Луис Суерас който изскочи зад отбраната на Байерн и подаде към Неймар. Бразилецът нямаше проблем да се разпише на празна врата. Домакините поискаха засада, но на повторението се видя, че таква няма. Ситуацията за Байерн отново става тежка - на немския шампион му трябват четири безответни гола, за да се класират за финала.

В 19-ата минута Мюлер можеше да вкара втори гол за баварците. Ударът с глава обаче беше майсторски изваден от вратаря на Барселона. Хубав удар на Левандовски 27-ата минута също беше спасен от Тер Стеген.  

В другия край на терена пък става "горещо" винаго, когато топката стигне до триото Меси - Неймар - Суарес. Размяна на подавания между бразилеца и аржентинеца завърши с удар на последния, но право в ръцете на вратаря на Байерн.

В 29-ата минута всичко в този мач на практика приключи! И пак Меси към Суарес, който намери Неймар. Този път бразилецът спря топката нагласи си я и простреля Нойер.

Удар с глава на Бастиан Швайнщайгер е спасен от Тер Стеген в 37-ата минута.  Само две по-късно след няколко рикошета топката попадна в Левандовски, който от дузпата стреля. Вратарят на Барса блокира удара, но топката продължи към мрежата. Тер Стеген обаче се хвърли и я извади преди да е минала голлинията.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът за Луис Суарес приключи на почивката. Треньорът на Барса Луис Енрике реши да му даде почивка, след като свърши перфектна работа с двете асистенции и го смени с Педро.

Барселона заигра спокойно, без излишни рискове. В отсъствието на Суарес се притъпи и остротата в нападение. От своя страна Байерн пробва да застраши вратата на съперника предимно с изстрели от разстояние. В 58-ата минута Левандовски надигра защитника на гостите Масчерано и простреля Нойер за 2:2.

Каталунците оставят Байерн да владее топката и разчитат на контри. При поредното многоходово разиграване на домакините пред полето на Барселона, завърши с точен удар на Томас Мюлер - 3:2 в 74-ата минута. Четири по-късно удар на Левандовски беше блокиран от Пике и топката излезе в корнер. След центрирането Бенатиа можеше да вкара втория си гол в срещата.  Той беше оставен непокрит и стреля с глава, но поката мина над вратата.

Шпагат на Дани Алвеш вади топката в корнер и предотвратява нов гол за Байерн в допълнителното време. В ответната атака Неймар подаде лошо към Педро, който чакаше топката на празна врата.

СЪСТАВИ

БАЙЕРН - БАРСЕЛОНА3:2 (Бенатиа 8, Левандовски 58, Мюлер 74; Неймар 15, 29)

БАЙЕРН: Нойер, Рафиня, Бенатиа, Боатенг, Бернат, Чаби Алонсо, Швайнщайгер, Лам, Тиаго, Мюлер, Левандовски.

БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Алвеш, Пике, Масчерано, Алба, Бускетс, Ракитич, Иниеста, Меси, Суарес, Неймар.

ПРЕДИ МАЧА

Байерн трябва да навакса пасив от три гола ако не иска това да са последните 90 минути на тима този сезон. Баварците вече спечелиха титлата в Германия, а след 3:0 за Барселона на "Ноу Камп" мисията им изглежда невъзможна. Най-вече заради формата, в която се намират каталунците и най-вече звездата им Лионел Меси. Именно той избухна с два гола и асистенция в първия двубой.

Все пак в Мюнхен пазят добри спомени от последния мач между двата тима на "Алианц Арена". Преди две години отново на 1/2-финал баварците спечелиха с 4:0 у дома, след което триумфираха и на финала.

Сега ситуацията обаче е коренно различна. Байерн влиза в мача след серия от три поредни поражения и с куп проблеми около състава. Според "Кикер" треньорът Хосеп Гуардиола смята да заложи на Марио Гьотце за сметка на Бастиан Швайнщайгер, за да засили офанзивната мощ на тима си.

За Луис Енрике е ясно, че отново ще се довери на атомното нападение Меси - Суерас - Неймар.

Барселона гони осмо участие на финал в КЕШ/ШЛ (4 спечелени и 3 загубени от досегашните 7) и е в серия от 4 поредни победи на чужд терен в турнира. Тимът обаче гони първи успех в Мюнхен, където Байерн спечели всичките си пет мача по пътя към полуфиналите. Балансът на каталунците е 0-2-2. Байерн обаче не е вкарвал гол от 361 минути във всички турнири.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички