Байерн се раздели с медицинския щаб след 1:3 от Порто


Байерн се раздели с медицинския щаб след 1:3 от Порто
Снимка: Getty Images/Guliver

1538 0

Главният лекар на Байерн (Мюнхен) Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт и неговият щаб вече не са част от клуба, след поражението в първия четвъртфинален мач в шампионска лига от Порто с 1:3.

Мюлер-Волфарт работи в немския клуб от почти 40 години. Според думите му неговият щаб е бил обвинен за поражението, което постави под заплаха участието на Байерн на полуфиналите в турнира.

72-годишният лекар заяви, че принципите на доверие между неговия щаб и ръководството на отбора са били нарушени, а критиката той определи като "неприемлива". Оставка са подали и работещите в медицинския щаб на клуба Петер Ублакер, Луис Хензел и сина на Мюлер-Волфарт.

В Португалия наставникът на гостите Пеп Гуардиола може да разчита само на 14 здрави играчи, както отбеляза той на пресконференцията след мача.

Според местните издания Мюлер-Волфарт и Гуардиола имали различия относно това как трябва да бъдат възстановявани играчите, по-специално за халфа Тиаго Алкантара, който пропусна заради травма една година.

Към момента в лазарета на "баварците" се намират Мехди Бенатия, Франк Рибери, Ариен Робен, Хави Мартинес и Давид Алаба. Известен дискомфорт изпитват и Холгер Бадщубер и Бастиан Швайнщайгер.

Имайте предвид, че Мюлер-Волфарт веднъж вече напуска Байерн, след конфликт с треньора Юрген Клинсман през сезон 2008/09, но после се върна в клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички