Байерн се мъчи, слух за уволнение на Гуардиола


Байерн се мъчи, слух за уволнение на Гуардиола
Снимка: Getty Images / Guliver

1153 0

Байерн се поизмъчи за 2:0 срещу Хофенхайм в мач от 29-ия кръг на Бундеслигата.

Шампионите поведоха в 38-та минута. Бауман отрази диагонален шут на Томас Мюлер, но след това Левандовски догони топката и я подаде към Себастиан Роде. Той финтира бранител и с прекрасен фалцов удар реализира.

Малко след почивката Роберт Левандовски на два пъти можеше да вкара втори гол за Байерн. Той първо уцели напречната греда, а после остана сам срещу вратаря, но се забави и бранител изби.

Постепенно домакините от Хофенхайм се активизираха, но до чисти положения така и не стигнаха. В 84-тата минута Руди стреля опасно от пряк свободен удар, но топката профуча покрай страничната греда. Пет минути по-късно Левандовски се засуети, после негов изстрел беше блокиран, а при третия му опит кълбото мина покрай левия страничен стълб.

Второто попадение за Байерн падна в третата минута на добавеното време. Томас Мюлер нахлу отдясно и центрира по земя, а Андреас Бек не се ориентира добре и си вкара автогол при опит за изчистване.

Часове преди мача немските медии разпространиха слух, че треньорът на баварците Хосеп Гуардиола е пред уволнение. Ръководството не е доволно от стила на работа бившия наставник на Барселона и смяна да потърси негов заместник. Вече се спряга името на Югрен Клоп, който обяви, че науска Борусия (Дортмунд) след края на сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички